Pokrećemo radionice/grupu za djecu i mlade koji su u društvu, školi, kod kuće ili na raznim aktivnostima često nesigurni, povučeniji, boje se ispitivanja znanja, manje se druže sa svojim vršnjacima i slično. Grupa će se odvijati u obliku radionica s iskustvenim vježbama temeljenim na znanjima iz psihologije i Geštalt psihoterapijskog pristupa, a ujedno i s idejom da ona bude sigurno okruženje za isprobavanje novi stvari u društvu vršnjaka sa sličnim izazovima i naravno, druženje.

 

 

youthdev

 

 

U svom se radu često susrećemo s djecom i mladima koji imaju strahove i nervozu vezanu za školu, ispitivanje znanja, svoju poziciju i prihvaćenost u društvu vršnjaka, javne nastupe i slično. Također, imaju sniženo samopouzdanje i nesigurni su prilikom socijalnih kontakata razne vrste. Anksioznost, odnosno neki osjećaj straha i tjeskobe vezano za razne okolnosti najčešće dolazi u paru s visokim očekivanjima od sebe samih i nezadovoljstvom ako sve što radimo ili što nam je važno nije na maksimalnoj razini ostvarenja.

 

Svako dijete je specifično te je važno prepoznati i prihvatiti njegovu osobnost. Djeca u podržavajućoj okolini mnogo uče  jedni od drugih, ali i dobivaju informaciju da i drugi imaju slične “brige” te kako se nose s njima.

 

Kroz ovu grupu/druženje/radionice podržat ćemo i usmjeriti razvoj vještina koje olakšavaju svakodnevno funkcioniranje u socijalnom okruženju (škola i ispitivanje znanja, društvo vršnjaka, nastupi bilo koje vrste, upoznavanje novih ljudi, nošenje s izazovnim situacijama).

 

 

Neke od tema kojima ćemo se baviti su:

 

– slika o sebi – kako vidim i prihvaćam sebe

– jačanje samopoštovanja i samopouzdanja

– prepoznavanja  i izražavanje emocija kod sebe i kod drugih

– kako sve možemo utjecati na svoje emocije i doživljaj okoline

– upravljanje stresom u vidu prepoznavanja opterećenja i emocija

– samopredstavljanje

– kako živjeti sa strahovima, neizvjesnošću i slično

– kako prepoznavati svoje potrebe i tražiti pomoć kad nam je potrebna

 

Predviđeno trajanje jedne radionice je oko 1,5 sat, ovisno o veličini grupe i mogućnostima polaznika, dakle podložno je dogovoru. Termini su također podložni dogovoru. Mjesto održavanja je Ribnjak 18/2.kat, Zagreb.

 

Grupa će se okupljati svaka 2 tjedna, dakle 2 puta mjesečno. Cijena je 250 kn mjesečno (u cijenu je uključen PDV).

 

Ovisno o broju i dobi zainteresiranih, moguće je da bude više grupa u kojima će djeca i mladi biti slične dobi te će se sadržaj radionica prilagoditi svakoj grupi.

 

Voditeljica grupe je Sunčana Rokvić, magistra psihologije s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima te vođenju radionica. Više o voditeljici pročitajte ovdje.

 

Pozivamo Vas da promislite o ovom obliku rada, porazgovarate o tome sa svojim djetetom i javite nam se na suncana@ziraha-services.com ili 091 893 8939 za više informacija i prijave.