Učenje i pamćenje su vještine koje je potrebno, kao i svaku drugu vještinu, primjerice vožnju bicikla, usavršavati. Često djeca i mladi ne vole učiti jer im je potrebno puno vremena da nauče zahtjevno gradivo, nisu motivirani i na kraju cijelog procesa, rezultati nisu sukladni uloženom trudu. Imaju problema ostati koncentrirani, uče napamet i brzo zaboravljaju, ne znaju kako organizirati gradivo da bude jasno i pregledno te izdvojiti bitno od manje važnoga.

 

Ako svoje školarce i studente prepoznajete u nekim od navedenih teškoća, ovaj individualni trening dobra je investicija za budućnost.

Trening se sastoji od dijagnostike u trajanju  2 sata te se daljnji program prilagođava individualnim potrebama polaznika.

Najčešće teme do sada prepoznate u praksi:

  1. Kako se motivirati na učenje, važnost motivacije
  2. Koncentracija i pažnja, kako pamtimo (mnemotehnike, mentalne mape i ostali „trikovi“)
  3. Organiziranje gradiva, plan učenja
  4. Anksioznost kod ispitivanja

 

Znanja i vještine koje će steći na ovom treningu pomoći će Vašoj djeci da:

   – Otkiju koje konkretne teškoće imaju vezano za učenje i uspješnost u školi

   – Osvijeste svoje stilove učenja te kako najbolje pamte

   – Pronađu najefikasnije metode učenja i pamćenja za sebe

   – Postanu motivirani za učenje

   – Upravljaju svojom koncentracijom i pažnjom

   – Odvajaju bitno gradivo od manje bitnoga

   – Izrađuju efikasan plan učenja

   – Koriste razne tehnike pamćenja

  – Iskoriste tremu pri ispitivanju u svoju korist

Trening je namijenjen:

   – Osnovnoškolcima

   – Srednjoškolcima

   – Studentima

 

Trening se provodi individualno te prilagođeno potrebama svakog polaznika. Nakon početnog dijagnostičkog susreta, ako se pokaže potreba za daljnjim radom susreti se sastoje od teorijskog dijela i praktičnih vježbi te domaće zadaće za slijedeći put. Termini po dogovoru, jednom tjedno u trajanju od sat vremena, po potrebi može i češće. Na zadnjem satu mogu sudjelovati i roditelji. Po potrebi mogu se dogovoriti i dodatni individualni sati pomoći pri učenju.

 

Voditeljica programa: Sunčana Rokvić, magistra psihologije s iskustvom savjetovanja u području učenja te vođenju edukacijskih programa.

 

Cijena prvog termina (dijagnostike) je 300kn. Nakon dijagnostike se izrađuje individualan plan rada za svakog polaznika o čemu onda ovisi i broj sati, čestina rada, cijena i slično.

 

Dodatne informacije i prijave na 091/8938 939 ili suncana@ziraha-services.com