Tim

Biserka Belicza-Tomljenović, magistra socijalnog rada i geštalt psihoterapeutkinja

 

Biserka je magistra socijalnog rada i geštalt psihoterapeutkinja. Za geštalt psihoterapeutkinju školovala se i diplomirala pri IGW-u (Institut für Integrative Gestalttherapie, Wurzburg) , pod vodstvom Jasenke Pregrad i Klausa Engela. Od 2020.g. članica je Hrvatske komore psihoterapeuta. Biserka je provela evaluaciju vlastitog psihoterapijskog rada primjenom metode CHAP (Change after psychotherapy)  koja mjeri promjene kod klijenata nakon psihoterapije u četiri aspekta  – simptoma, adaptivne sposobnosti, samo-uvida i nesvjesnih konflikata.  Rezultati evaluacije ukazuju na to da je geštalt psihoterapija koju Biserka primjenjuje,  za klijente iz uzorka, prouzročila mjerljive promjene  u sva četiri područja. Naravno, rezultati se razlikuju kod svakog klijenta, kod jednih je mjerljiva promjena registrirana samo u nekim aspektima, a kod nekih u svima četirima. Članica je Društva geštalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske. Radi s adolescentima, odraslima, parovima i grupama. Kontinuirano se stručno usavršava i redovito sudjeluje na edukacijama vezanima uz razne aspekte psihoterapijskog i psihosocijalnog rada. Posvećena je kontinuiranom praćenju kvalitete vlastitog rada, povezivanju znanosti i psihoterapije i promicanju prava klijenata. Njeno dvadesetgodišnje iskustvo u radu s velikim i malim, međunarodnim i domaćim vladinim i nevladinim organizacijama i obrazovnim ustanovama u području stvaranja i zagovaranja učinkovitije provedbe politike društvenog uključivanja Roma i pružanju podrške maloljetnim roditeljima oblikovalo ju je u stručnjakinju s širokim rasponom znanja i vještina u području upravljanja odnosima, razrješavanju sukoba, medijaciji, obrazovanju odraslih, facilitiranju skupina čiji su članovi vrlo različitih razina obrazovanja i često međusobno suprotstavljenih stavova. Biserka radi na hrvatskom i engleskom jeziku i dostupna je za on-line rad.

 

 

Sunčana Rokvić, magistra psihologije i geštalt psihoterapeutkinja

 

Sunčana je magistra psihologije (diplomirala pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu) i geštalt psihoterapeutkinja. Edukaciju iz geštalt psihoterapije pohađala je u Gestalt centru Homa koji ima status akreditiranog instituta pri EAGT-u (European Association for Gestalt Therapy), pod vodstvom Jasenke Pregrad i Klausa Engela. Članica je Hrvatske psihološke komore, Hrvtaske komore psihoterapeuta, Zagrebačkog psihološkog društva te Društva geštalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske. Radi psihološko savjetovanje i psihoterapiju te psihološku procjenu s odraslim osobama, djecom i mladima, roditeljima, parovima, obiteljima. Teme koje su “njene”, što privatno kroz vlastiti razvoj, što profesionalno kroz rad s dosadašnjim klijentima su odnosi (sa sobom, partnerski, obiteljski, prijateljski, na poslu, …) ljubav prema sebi i samopoštovanje, identitet i autentičnost, gubitak i tugovanje, anksioznost, poremećaji hranjenja, depresivnost, roditeljstvo, razvoj djece, učenje, … Kontinuirano se stručno usavršava i redovito sudjeluje na edukacijama vezanima uz razne aspekte psihoterapijskog i psihološkog rada.

Njen profesionalni razvojni put kreće od dječje i razvojne psihologije radom na Telefončiću – savjetovalištu za rani razvoj djece. Na Klinici za pedijatriju KBC Zagreb radila je psihološku procjenu i psihološko savjetovanje djece sa socio-emocionalnim i kognitivnim teškoćama u psihološkoj ambulanti. Na Zavodu za hematologiju i onkologiju pružala je psihološku podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima u suradnji s udrugom Krijesnica. Duži niz godina u suradnji s Centrom Bea radi s klijenticama s poremećajima u prehrani. Radila je kao profesorica psihologije u srednjim školama u Zagrebu te vodila razne radionice i grupe podrške. Iz područja organizacijske psihologije, razvijala se kroz rad na projektima vezanim za ravnotežu poslovnog i privatnog života te obiteljski osviještene politike poslovanja. Od 2015. godine život ju je odveo u vode privatne prakse koje su se pokazale kao idealan prostor za daljnji razvoj sebe i svojih profesionalnih kompetencija kroz kontakt i rad s različitim i nadasve jedinstvenim osobama. 

 

 

 

Armela Gradac, prof. njemačkoj jezika i književnosti i integrativna savjetodavna terapeutkinja za djecu i adolescente

 

Armela  je profesorica njemačkog jezika i književnosti, nositeljica Europskog certifikata iz dječje i adolescentne integrativne psihoterapije te članica Saveza psihoterapeuta Hrvatske (SPUH). U svom savjetodavnom radu susreće se većinom s učenicima i studentima, radeći u svom savjetovalištu i tijekom proteklog iskustva u Centru za mlade te jednoj zagrebačkoj gimnaziji, gdje je sudjelovala na projektima vezanim za mentalno zdravlje mladih i vodila radionice s tom dobnom skupinom. Već godinama je kolumnistica Jutarnjeg lista, odnosno priloga Doktor u kući, gdje u svojoj kolumni Ispod površine piše o specifičnostima u psihoterapijskom radu te pokušava dati odgovore na razne ljudske izazove iz svoje perspektive te iz svog terapijskog iskustva. Zbog specifičnosti ciljne skupine, vezano za dob, razvojnu fazu i životne ciljeve u svom savjetodavnom procesu jako često se susreće s perfekcionizmom i/ili patološkim perfekcionizmom kao podlogom svim ostalim problemima s kojima joj dolaze mladi ljudi, kao što su poremećaji hranjenja, školske fobije i depresije. U slobodno vrijeme piše članke i čita.