Zaštita privatnosti, osobnih podataka

Voditelj obrade: Žiraha usluge, d.o.o., Av. Dubrovnik 10, Zagreb, savjetovaliste@ziraha-services.com

Službenik za zaštitu podataka: biserka@ziraha-services.com

U skladu s  s važećim propisima o zaštiti podataka poduzeli smo i poduzimamo različite korake za osiguranje zaštite vaših osobnih podataka. Ti koraci sadržavaju bolje osiguranje (lozinke) osobnih podataka u elektroničkom obliku, kao i sigurnije čuvanje osobnih podataka u fizičkom/papirnatom obliku. Poduzimamo i mjere za zaštitu osobnih podataka i IP adresa posjetitelja na našoj web i facebook stranici, međutim, tu smo ograničeni uvjetima koje nam daju poslužitelji tih domena i stranica. Gdje god to bude moguće osigurat ćemo odsustvo kolačića i drugih oblika automatske analize podataka (npr. Google Analytics), a vas podsjećamo da se i vi možete upravljajući postavkama vlastitih e-mail adresa i računa također djelomično zaštititi od ovakvog praćenja vaših internet aktivnosti.

Naša e-mail domena je Google za @ziraha-services.com adrese,  pristup njima imaju samo ovlaštene osobe – osnivači tvrtke i korisnik osobne adrese.

Svi naši  djelatnici i suradnici, kao i računovodstveni servis potpisali su ugovor o tajnosti i čuvanju osobnih podataka i nužnom obavještavanju u slučaju otkrivanja ili zloupotrebe podataka o našim korisnicima.

  • Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Žiraha usluge d.o.o. ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom naručivanja usluga koje pružamo), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

  • Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka

Žiraha usluge d.o.o. koristit će Vaše osobne podatke za komunikaciju oko naručivanja termina savjetovanja (ime i prezime, broj telefona ili e-pošta), prijavu za edukaciju ili grupni rad (ime i prezime, broj telefona ili e-pošta) i ispostavu računa (ime, prezime, OIB).  Vaše podatke koristimo isključivo u navedene svrhe i ni na koji drugi način ih ne obrađujemo niti ustupamo trećim stranama. Vaše osobne podatke o adresi e-pošte pohranjujemo na mail poslužitelju  Google.com.

  • Zaštita djece na internetu

Žiraha usluge d.o.o. savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

  • Rok pohranjivanja

Vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

  • Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Žiraha usluge d.o.o. Ukoliko želite provjeriti koje vaše podatke imamo ili tražiti da vaše podatke dopunimo i ažuriramo ili da ih potpuno uklonimo pišite nam na našu mail adresu savjetovalište@ziraha-services.com.