Tim

upoznajte nas unutrašnja verzija 2

Biserka Belicza-Tomljenović, magistra socijalnog rada i geštalt psihoterapeutkinja

 

 

Biserka je magistra socijalnog rada i geštalt psihoterapeutkinja.  Za geštalt psihoterapeutkinju školovala se i diplomirala pri IGW-u (Institut für Integrative Gestalttherapie, Wurzburg) , pod vodstvom Jasenke Pregrad i Klausa Engela.  Biserka je provela evaluaciju vlastitog psihoterapijskog rada primjenom metode CHAP (Change after psychotherapy)  koja mjeri promjene kod klijenata nakon psihoterapije u četiri aspekta  – simptoma, adaptivne sposobnosti, samo-uvida i nesvjesnih konflikata.  Rezultati evaluacije ukazuju na to da je geštalt psihoterapija koju Biserka primjenjuje,  za klijente iz uzorka, prouzročila mjerljive promjene  u sva četiri područja. Naravno, rezultati se razlikuju kod svakog klijenta, kod jednih je mjerljiva promjena registrirana samo u nekim aspektima, a kod nekih u svima četirima . Pridružena je članica Društva geštalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske. Radi s adolescentima, odraslima, parovima i grupama. Kontinuirano se stručno usavršava i redovito sudjeluje na edukacijama vezanima uz razne aspekte psihoterapijskog i psihosocijalnog rada. Posvećena je kontinuiranom praćenju kvalitete vlastitog rada, povezivanju znanosti i psihoterapije i promicanju prava klijenata. Njeno dvadesetgodišnje iskustvo u radu s velikim i malim, međunarodnim i domaćim vladinim i nevladinim organizacijama i obrazovnim ustanovama u području stvaranja i zagovaranja učinkovitije provedbe politike društvenog uključivanja Roma i pružanju podrške maloljetnim roditeljima oblikovalo ju je u stručnjakinju s širokim rasponom znanja i vještina u području upravljanja odnosima, razrješavanju sukoba, medijaciji, obrazovanju odraslih, facilitiranju skupina čiji su članovi vrlo različitih razina obrazovanja i često međusobno suprotstavljenih stavova. Upravljala je međunarodnim projektima i nevladinim organizacijama, a već deset godina radi kao konzultantica i upravlja privatnom tvrtkom.

 

Sunčana Rokvić, magistra psihologije

 

 

Sunčana je 2010. godine diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njen razvojni put u području dječje psihologije započinje 2012. godine kada se zapošljava kao savjetovateljica na Telefončiću – savjetovalištu za rani razvoj djece na kojemu radi do 2017. godine. Na Klinici za pedijatriju KBC Zagreb usavršila je “zanat” dječje psihologinje radeći psihološku procjenu i psihološko savjetovanje djece sa socio-emocionalnim i kognitivnim teškoćama u psihološkoj ambulanti te je na Zavodu za hematologiju i onkologiju pružala psihološku podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima u suradnji s udrugom Krijesnica. Iz područja organizacijske psihologije, razvijala se kroz rad na projektu MAMFORCE kao konzultantica na temama ravnoteže poslovnog i privatnog života, obiteljski osviještenih politika poslovanja te razvijala alate za prikupljanje relevantnih podataka u brojnim kompanijama u sklopu audita za MAMFORCE certifikat. Završila je brojne edukacije iz područja dječje i razvojne psihologije, komunikacijskih vještina, vještina vođenja radionica, upravljanja privatnom praksom i slično. Trenutno je na završnoj, 4. godini edukacije za Gestalt psihoterapeutkinju u Gestalt centru Homa, europski priznatom institutu (status pridruženog člana pri EAGT-u) te će po diplomi steći certifikat  Gestalt psihoterapeutkinje pri EAGT-u (European Association for Gestalt Therapy) i europski certifikat za psihoterapiju (ECP – European Certificate of  Psychotherapy).

Živi sa suprugom, sinom i 6 pasa. Slobodno vrijeme voli provoditi planinareći, šećući sa psima po prirodi te baveći se vrtlarstvom.