Povodom 10. Tjedna psihologije u Hrvatskoj koji ove godine traje od 20. do 26. veljače tradicionalno se pridružujemo obilježavanju ove manifestacije našom ponudom besplatnih radionica i predavanja.

 

Tijelo i svjesnost 63602575302670104382666162_AWARENESS

Ako ste nešto stariji, sigurno ćete se sjetiti knjige Olovka piše srcem u kojoj smo uživali čitajući dječje definicije različitih pojmova.  Na pitanje čemu služi glava, djeca su ponudila sljedeće odgovore:  da je peremo · da se klima · da pričamo sa njom · da je okrećeš na sve strane · da se u nju stavljaju lekovi · da se metne na jastuk kad spavaš. Kakvi bi bili vaši odrasli odgovori? Koliko bi odgovora bilo vezano uz vaše osobno iskustvo s baš vašom jedinom glavom koju imate? Koliko bi ih bilo vezano uz pojam glave općenito o kojem ste učili u školi? Odrastajući, gubimo kontakt s izravnim iskustvom života i većinu vremena provodimo razmišljajući, premećući naučene pojmove u glavi, pokušavajući predvidjeti nepredvidivo. Koliko vremena u našim odraslim životima provodimo družeći se s našim tijelom? Ne na način da ga pokušamo učiniti mršavijim, snažnijim, preplanutijim, već stvarno, onako baš družeći se polako i obzirno, s interesom, znatiželjom i poštovanjem. Veza između tijela, uma i emocija, izravna je i snažna, a naša sposobnost da budemo svjesni svoje autentične stvarnosti uvelike nam može pomoći pri očuvanju mentalnog zdravlja.

 

 

Što ćete iskusiti na radionici:

  • Vježbu u kojoj ćete dobiti priliku provesti oko sat vremena u društvu svog tijela.
  • Razgovor o tome kakvo vam je to iskustvo bilo.
  • Čut ćete mini predavanje o odnosu između tijela, svjesnosti i mentalnog zdravlja.

 

Voditeljica radionice je Biserka Tomljenović, magistra socijalnog rada. Više o voditeljici pročitajte ovdje.

 

Radionica je namijenjena odraslima,  najveći broj sudionika je 10. Potrebno je doći u udobnoj odjeći i ponijeti karimat ili udobnu prostirku na kojoj možete ležati na podu. Održat će se u petak 24.02.2017. od 17:30 do 19:00 sati u Savjetovalištu Žiraha,  Ribnjak 18, 2. kat, Zagreb. Pohađanje radionice besplatno je za sve sudionike uz obaveznu prijavu na biserka@ziraha-services.com ili 091/7668 753 najkasnije do srijede 22.02.2017. Požurite s prijavama jer je broj mjesta ograničen. Veselimo se susretu s vama i vašim osobnim iskustvima!