Povodom 10. Tjedna psihologije u Hrvatskoj koji ove godine traje od 20. do 26. veljače tradicionalno se pridružujemo obilježavanju ove manifestacije našom ponudom besplatnih radionica i predavanja.

 

pozna-trudnoca-txt2

Trudnoća je moje osobno iskustvo!

 

Budući da u našem timu imamo trudnicu te mnogo radimo s parovima koji očekuju prinovu, odlučili smo se za radionicu na kojoj će naša Sunčana donijeti neke od tema s kojima se susreće u svom radu i osobnom iskustvu trudnoće.

Postoji jedno opće nametnuto očekivanje kako bi se trebala osjećati i ponašati žena koja je u drugom stanju, takozvanom blaženom. No, gledajući sve simptome i promjene koje trudnoća nosi, teško je baš pojmiti što je toliko blaženo u svemu tome. Naravno, samo isčekivanje prinove jedno je posebno iskustvo, ali vrlo osobno i individualno za svaku ženu i njenog partnera. Iskustava ima koliko i ljudi pa ne možemo govoriti o nekim očekivanjima kako bi trudnoća trebala izgledati, kako bi se trebali osjećati i koja su ispravna ponašanja. Ona nosi i brojna pitanja, strahove, neizvjesnosti te su to sve teme o kojima možemo pričati.

 

 

Neka od pitanja na koja ćemo pokušati pronaći naše osobne odgovore su:

  • Kako podržati sebe i svoje iskutvo trudnoće neovisno o mišljnjima okoline, struke i “svih onih koji znaju bolje od nas samih”?
  • Kako se povezati s djetetom prije i nakon rođenja?
  • Koja su moja osobna pitanja/strahovi vezano za trudnoću, porod, roditeljstvo?
  • Kakav roditelj želim biti svom djetetu?

 

Radionica je zamišljena kao mini predavanje uz interaktivne aktivnosti kao što su dijeljenje iskustava, iskustvene vježbe, pitanja i diskusije.

 

Voditeljica radionice je Sunčana Rokvić, magistra psihologije, i sama u procesu iskustva vlastite trudnoće. Više o voditeljici pročitajte ovdje.

 

Radionica je namijenjena svim trudnicama i njihovim parterima te obiteljima koje planiraju trudnoću. Održat će se u subotu 25.02.2017. od 11:30 do 13:00 sati u Savjetovalištu Žiraha, Ribnjak 18, 2. kat, Zagreb. Pohađanje radionice besplatno je za sve sudionike uz obaveznu prijavu na suncana@ziraha-services.com ili 091/893 8939 najkasnije do srijede 22.02.2017. Požurite s prijavama jer je broj mjesta ograničen. Veselimo se susretu s vama i vašim osobnim iskustvima!